lørdag 31. desember 2011

To år uten TV

For to år siden flyttet vi til Nordstrand. TV’en var en av gjenstandene som ikke ble med på flyttelasset.

Jeg mener at TV’en stjal mye av tiden min. Jeg er ikke av dem som ser mest på tv, men bruker jeg 1 til 3 timer hver kveld foran tv-en, så er det tid jeg kunne ha brukt på noe annet. En annen ting jeg syntes var dumt med tv titting var at jeg ikke alltid hørte på kroppen min. Jeg kan for eksempel være kjempe trøtt, men BARE MÅ se ferdig den filmen. Når filmen var ferdig så angret jeg pga at filmen var dårlig, eller jeg var trøtt og sliten dagen etter.

Jeg klarte å overbevise samboeren min om at vi ikke trengte tv’en, og at uten tv skulle vi få så mye tid til overs.

Vi skulle ha mer tid til:

 • Stearinlys og prate sammen

 • Lese bøker

 • Behandle hverandre

 • Trener mer

 • Kvelds økt med yoga eller meditasjon

 • Sosialisere mer med venner

 • Tid til å rydde


Nå har det gått to år uten tv og tv programmer. For tre mnd siden kom samboeren min hjem med en ny flatskjerm. Han sa den var til å se på DVD med. For to dager siden bestilte han et tv abonnement med 20 kanaler. Og i de to siste dagene har jeg sett på tv til lang ut på natt!!!

Har vært svært lett å bruke 1 og ½ time på yoga eller meditasjon på kvelden uten tv. Men hva skjer nå?! Kommer all den nye tiden jeg har fått til å ryke, eller er jeg disiplinert nok til å beholde den selv med tv og full tv-pakke hjemme.

2 kommentarer:

 1. Oj, dette er interessant. Hva har skjedd? Ble det mindre yoga etter at TV'en kom i hus?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   De to første ukene ble det mindre yoga og mer tv titting:) Men er tilbake til yogaen nå.

   Det som fungerer for meg er å ha et fast tidspunkt på dagen, for når jeg skal gjøre yoga. Så kl 21.00 ruller jeg alltid ut matta :)

   Jenny

   Slett