onsdag 28. september 2011

Elv meditasjon

I sommer var vi en tur i Sauda for å besøke familie og venner. Det er så vakkert landskap der, fjell, daler, elver og fosser på alle kanter. Det er så mange fjell å gå tur på, turen gikk til Abødalen/Nip.
Det å gå tur i fjellet kan være som en liten meditasjon i seg selv, om man er tilstedet, ser og føler det som er rundt en. På veien så jeg en liten padde og to sommerfugler som parret.

Jeg fant meg en stor stein ved siden av en elv/foss og mediterte i 20 minutter. Utsikten min fra steinen var også fantastisk. Veldig deilig å meditere til fuglekviter, vind og rennende vann.


  1. Sett deg i en behagelig stilling på bakken eller på en turstol

  2. Sitt med rett rygg

  3. Plasser armene på kneene \ lårene

  4. Lukk øynene og fall til ro. La oppmerksomheten gå til pusten din. Ca 2 minutter

  5. Flytt oppmerksomheten fra en kroppsdel til en annen, start med ansiktet, halsen, skuldrene, armene, hender, brystet, magen, lårene, leggene, føttene, ryggen, nakken, bakhodet. Så til hele kroppen.

  6. Flytt oppmerksomheten ut av kroppen din, til omgivelsene rundt. Lytt til alle lydene som kommer til deg, uten å prøve å forklare dem. Ha en lett oppmerksomhet, og bytt fra den ene lyden til den andre.

  7. Etter hvert kan du fokusere på en og en lyd, hør vinden som blåser, fuglene som kvitrer, vannet som renner. Bruk litt tid på hver av lydene.
For noen er der enkelt å meditere for andre kan det være en prøvelse å sitte i ro så lenge. Start med 5 minutter og jobb deg oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar