mandag 16. mai 2011

TarmskyllingI dag har ”detox” ordet blitt et populært salgsprodukt. Det selges massevis av juicer, spa behandlinger, te’er osv som skal ha en detoxerene effekt.


De fleste er opptatt av såpe og renselsesprodukter til ansiktet og kroppen, og glemmer at for å virkelig skinne trenger kroppen en rens innvendig i ny og ned.

Renselse heter shatkarma på sanskrift er et viktig område innenfor yoga. Det finnes mange forskjellige renselses øvelser. Tarmskylling kan kanskje virke skremmende for noen, mens andre elsker følelsen man får etter en renselse.

Det er viktig at man har tenkt nøye igjennom og innstilt seg på at man skal gjennomføre en tarmskylling før man setter i gang. Det er også viktig at man utfører tarmskyllingen sammen med en erfaren yogalærer som selv har utført tarmskylling flere ganger.

Renselsen går ut på at man spiser lett mat dagen før, drikker vann med salt og utfører fire forskjellige øvelser. Man drikker saltvann og utfører øvelsene helt til man får klart vann ut av tarmen. En bør sette av hele dagen til tarmskyllingen. Når man er ferdig skal man hvile og spise en rett satt sammen av ris, linser og ghee. Kursholder vil informere nøye om hvordan renselsen vil foregå.

Fordelene ved tarmskylling.

Tarmskylling er meget sunt for tarmen. Tarmveggen renses for gammelt belegg og avleiringer og man opptar derfor lettere næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra maten. Samtidig gir gjennomskyllingen en gjennomgripende avspenning i kroppen. Det er vanlig å ha unødvendige spenningstilstander i mageområdet og tarmskylling kan løse opp for en del av spenningene. Kroppens energifelt renses og styrkes. Det er ganske enkelt godt og gir en lett tilstand i kroppen.

Yggdrasil Yogaskole holder kurs i tarmskylling, se link her:

De holder kurs nå i mai. Kurset går over to dager, et informasjonskurs og selve tarmskyllingen etterpå.

Informasjonskurs 23.05
Tarmskylling 28.05


Se hjemmesiden deres for andre kursdager. Jeg har ikke prøvd kurset hos Yggdrasil Yogaskole, men har prøvd det et annet sted, og det kan anbefales:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar