fredag 9. juli 2010

Få yoga inn i hverdagen.Når vi går på yogastudioer, lærer vi forskjellige øvelser og pusteteknikker som skal kunne hjelpe oss med å komme i mer harmoni eller i mer balanse. Det er ofte enkle øvelser, men allikevel er det mange som kun praktiserer teknikkene når de er i studio.

Det kan være mange årsaker til dette. Noen føler at tiden ikke strekker til, det er så mye annet man skal gjøre, eller at man ikke finner motivasjonen.

Yoga kan være så mye mer enn å bare praktisere det når man er i en klasse, man kan se på det som en livsstil. Det er enkle ting man kan gjøre som krever liten tid.

Under har jeg satt opp noen punkter på hvordan man kan integrere yoga inn i hverdagen:
  1. Når man våkner om morningen kan man ta 10 stk av den fullstendige yogapusten. Dette gir oksygen og liv til alle cellene dine, og er en fin måte å våkne på.  2. Når du står oppreist eller er ute og går. Tenk på holdningen din, forsøkt å få inn ”yoga holdningen”. Senk skuldrene, ha en lang og rett rygg, brystet fram.

    Man trenger ikke å holde ”yoga holdningen” hele dagen. Ved bare å være bevist sin egen holdning noen ganger i løpet av dagen, har man kommet et godt stykke på veien inn i en yoga livsstil.  3. Om du har en stresset jobb eller hverdag, ikke la den ta overhand på deg. I yogaen bruker man mange forskjellige pusteøvelser, disse er fine å ta i bruk når man føler seg ”stresset”.  4. Om du har en stillesittende jobb. Strekk deg og rør på armer og bein innimellom. Det finnes masse øvelser man kan gjøre på kontoret.  5. Ha positive tanker, smil til en kollega eller en tilfeldig på gaten. På den måten sprer du din gode energi til noen andre, som kanskje gir dit smil videre til noen de møter på veien. En god sirkel:)  6. Sett deg eller legg deg ned og lukk øynene. Bruk litt tid på å bare kjenne etter hvordan du har det i kroppen, registrer pusten din, slapp av. Bruk 5 til 10 minutter på å bare registrere hvordan du har det.  7. Gjør en eller flere øvelser (morning, ettermiddag, eller kveld) finn en tid som passer deg. Det kan være så enkelt som å ta 2-3 stk solhilsen. Solhilsen er satt sammen av mange forskjellige øvelser, og er en liten yoga økt i seg selv.

Dette er bare noen få punkter, det finnes mange andre måter å integrere yogaen i hverdagen på. Det beste er å finne noe som passer for akkurat deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar